#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Osprey Raptor 10

Av Christian Jensen20. januar 2019

Reklame

Osprey Raptor 10 Oppbevaring Produkttester

Rominndeling

En av de elementene jeg virkelig satt pris på med Raptor 14 var verktøylommen under sekken. Denne har heldigvis lillebror også arvet. Det å kunne åpne en egen glidelås og rulle ut en liten verktøypose gjør at man fort kommer i gang med fiksing av sykkelen om uhellet først skulle være ute. Dessverre så er ikke denne lommen så stor at den rommer de største pumpene, men det meste av utstyr går i rommet her.

På hoftebeltet har Osprey spandert to solide lommer. De er faktisk mer solide enn tidligere erfaringer. Hovedrommet har også et par inndelinger som gjør det mulig å organisere det man har med seg.

Topplommen har fremdeles god plass til elektriske produkter og målestokken min (iPhone X) får god plass i lomma.

Så til hovedrommet. Det virker som det er her Osprey har spart inn 4 liter og det merkes at rommet blir fort fult. På en tur hvor jeg skulle ha hatt med meg en del, så tror jeg nok dessverre sekken blir litt for liten. Da tenker jeg på turer som varer en hel dag i fjellene. For de lokale turene, så er denne sekken vel så bra som Raptor 14.

Drikkesystem

Egen lomme til blæra
Egen lomme til blæra

En av de tingene jeg virkelig setter pris på med Osprey sine sekker er systemet rundt blæra. En finurlig glidelås som starter på skulderreima går oppover denne og over ryggen og litt ned på motsatt side. Dermed kan du ta glidelåsen fra sulderreima og trekke denne opp over ryggen på sekken og litt ned. Da er drikkeslangen fri og et lite knepp løsner selve drikkeposen fra sekken. Det å ta med seg drikke posen ned til en bekk eller bort til vasken for en liten rens og etterfylling er kjempeenkelt.

Det er mange produsenter som har sine løsninger på det å få plassert drikkesystemet i sekken, men få har gjort det så enkelt å få etterfylt og vedlikeholdt systemet som Osprey.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.