#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Garmin Fenix 5 Sapphire

Av Christian Jensen6. januar 2019

Fenix Fenix 5 Garmin Garmin fenix Pulsklokke Søndagsposten Navigasjon Produkttester

Førsteinntrykk

Når klokka kom i hus var den helt tom for strøm, så det første jeg måtte gjøre var å legge den en times tid på lading. Det er nye regler for transport av enheter med batterier av spesielle typer, så det kan tenkes at tettheten av batterier i store forpakninger har blitt påvirket av disse nye reglene.

Etter en times tid var jeg klar for første start. Jeg har allerede Garmin Connect på mobilen min fra før av, men det tar ikke så veldig lang tid å få tak på dette. Du er også nødt å opprette deg en konto på Garmin Connect om du skal ha full glede av klokka.

Første gang du starter opp klokka får du beskjed om å koble til telefonen. Og så lenge du har blåtann aktivert på telefonen og appen åpen så finner de hverandre mer eller mindre automatisk. Og etter ikke så alt for mange sekunder så er klokka i funksjon.

Det første som slår meg er at klokka er noe tynnere og noe lettere enn den forrige jeg har hatt. I tillegg er skjermen et godt hakk bedre enn Fenix 3. Skjermen er mer detaljrik og det er flere funksjoner på selve klokka. En av bonusene er at reimene er enklere å bytte. Det er et hurtigfeste som man kan kneppe av og på ganske enkelt. I pakken jeg kjøpte så fulgte det med to forskjellige reimer.

Oppsettet gikk stort sett bra, men når jeg skulle koble på WiFi på klokka. Man skal gå via Garmin Connect og velge nytt nettverk under konfigurasjon av enheten. Halvparten av gangene finner ikke klokka Wifi-nettverk med denne konfigureringen. Når klokka finner nett, så klarer den ikke å koble på nettverket. Kobler du derimot til klokka på PCen din med Windows eller Mac OS så er det enkelt å få satt på WiFi via Garmin Express. Et tips er også å installere eventuelle førstegangs softwareoppdateringer via denne applikasjonen.

Fenix 5 ladekabel på undersiden

Også var det denne kabelen da. På Fenix 3 var dette en flat, docking aktig, kabel som lå som ei plate under klokka. Den var muligens upraktisk og noe rar, men det var en ting den kunne og det var å lade klokka mens man brukte den. Sammen med et nødbatteri kunne man logge flere dager i strekk. Fenix 5 har fått en noe mer tradisjonell kontakt, men den har en feil. Den stikker rett ut UNDER enheten. Så skal du lade mens du bruker enheten, så kan du bare glemme å ha den på handa. Har du noen gode tips mottas disse med stor takk