Giant Vision 19 Fatbike 1

FatbikeGiantReklameVision 19 Fatbike 1ProdukttesterSykkel

Vel hjemme igjen

Turen i marka med fatbike var spennende. Jeg har aldri syklet mer enn 100 meter på slik sykkel før og det å få oppleve ulemper og fordeler med sykkelen var veldig spennende. Det er alltid spennende å se hvordan sykkelen ser ut etter en runde i marka. Hvor har det klart å lure seg inn søle og hvor enkelt er det å få søla bort.

Det er tildels god klaring over alt på sykkelen. Så selv om det var mye søle som hadde samlet seg rundt drivverket, var det ikke så veldig vanskelig å spyle det bort. Ellers er sykkelen lakkert aluminium så det er stort sett bare å vise frem hageslangen så forsvinner søla av seg selv.

Sram NX Eagle 1×12 er det som er montert på sykkelen. Jeg er positivt overrasket over hvor bra girsystemet faktisk fungerer når det er rent og pent. Det er responsivt og raskt i bevegelsene. Selv når man skal legge kjedet opp på 50t bak. Dessverre har girsystemet en bakside. Hvis det får seg en real runde med søle så er det hakket verre en 1×11 og mange hakk verre enn 1×10. Det knitrer og skraper, men heldigvis så girer det like bra med en passende neve søle på seg.

Bremsene på sykkelen er av den virkelig billige varianten. MT315 fra Shimano er et typisk OEM-sett og koster antagelig ikke mange kronene. Likevel er modulasjonen behagelig og bremsene slipper klossene så langt fra skiva at det aldri er noe problem med subbing. Ikke skriker bremsene heller, noe jeg har blitt vant med fra Sram-verden. Det er ikke allverdens med bremsekraft, men så er sykkelen også utrustet med små skiver og billigste varianten av bremser.

Alt i alt synes jeg Giant har satt sammen en riktig spennende sykkel. Den har ei god girgruppe og bremser som fungerer tilfredstillende. Styret har passe bredde for min del og det er fin balanse i sykkelen. Hvis sykkelen skulle vært brukt hele året, ville jeg vurdert demping fremme. 4.8″ (122mm) dekk kompenserer på ingen måte for en dempegaffel selv med lite luft.