#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

USWE Airborne 9L

Av Christian Jensen19. august 2018

Reklame

Airborne 9L Drikkesekk USWE Oppbevaring Produkttester

USWE Airborne produseres i flere varianter, men denne testen omhandler Airborne 9L. Sekken kommer enkelt innpakket i en plastpose. Som tidligere synes jeg dette er fornuftig nok da sekken skal tåle en del uansett. USWE produserer sekker tiltenkt forskjellige bruksområder og har en serie spesielt tiltenkt syklister. Sekken er testet etter prinsippene jeg har forklart tidligere i dette innlegget.

Det er viktig at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyses det om at Cycle Service Nordic AS har sendt sekken i anledning denne testen.

Passform og ventilasjon

Når man får Airborne 9L ut av posen kan den minne om en del av de andre sekkene. Forpakningen er, som skrevet, veldig enkel. I tillegg til sekken har Cycle Service Nordic AS levert med ei flyttbar lomme til sekken. Dette er ekstrautstyr som festes enkelt på sekkens stropper. Det gjør at den kan tilpasses akkurat slik man ønsker det. Sekkens vanlige utseende stopper på fremsiden, for når du snur den rundt ser du bæreselene. For de av dere som har brukt noen timer i et bøttesete bak et ratt, vil umiddelbart kjenne igjen firepunktsinnfestingen.

Og kanskje det er akkurat her USWE har hentet inspirasjonen fra. Firepunktsystemet har et feste som låses omtrent over solar plexus. Strikkavlastning i alle fire selene gjør at man kan tilpasse sekken veldig godt. Det er to hemper på hver av hofteselene som gjør det mulig for store og små personer å bruke sekken. Og ventilasjonen på selene er relativt bra.

Etter få minutters tilpassing så sitter sekken som støpt.

Rominndeling

Jeg har laget meg ei standard liste over innhold i sekken. Kort oppsummert så prøver jeg å få plass til:

 • 2 x slanger: Jeg kjører slangeløst og kan ende opp med å ikke få pumpet opp begge dekkene.
 • Lappesaker: Greit å ha om jeg har benyttet begge slangene
 • Dekkspaker: Uten disse får jeg ikke dekket av
 • Pumpe: Kjekt å ha for å få luft inn i dekket igjen
 • Girøre: Det svakeste leddet ved bakgiret. Ryker dette så må man ha et nytt et med seg
 • Girwire: Alltid kjedelig å måtte sykle i tyngste giret helt hjem
 • Multiverktøy / Leathermann: Fra småjusteringer til større reparasjoner trengs det verktøy.
 • Vindjakke / Regnjakke: Plutselig kan uværet komme over en
 • Mat / godteri: Det er godt med litt mat på turen
 • Vann: Superviktig på tur
 • Førstehjelpsutstyr: Har du vært utsatt for uhell uten førstehjelpsutstyr en gang, så gjør du det aldri igjen.
 • Kamera / GoPro: For dokumentering

Sekkens 9 liter er ikke så veldig mye, men Airborne 9 har sine fordeler med at den er produsert med en rekke rom tiltenkt nettopp syklister. USWE har tydeligvis erfaring med at pumper nødvendigvis ikke er bare 10cm lange og at markasyklister trenger mer plass til slanger og verktøy, for her er det faktisk ganske bra med rom i den lille sekken. Det er nokså vanlig at sekkene har ei midtlomme. Airborne 9 er intet unntak. Her er det tiltenkt å legge skitne ting og eventuelt små hjelmer. Her har også en lomme for elektronikk funnet plass og lommen er absolutt stor nok til en mobiltelefon.

I sekkens hovedrom er det en stor nettingpose på den delen som ikke har ryggfestene. Hvis man klarer å pakke mesteparten i denne nettingen så unngår man en del av problematikken med å fylle sekken med vann. Likevel så vil det være dumt i følge med uhell at det ikke er totalt skille mellom hovedrom og rommet til drikkesystemet.

Sekken må jo prøvepakkes og for sammenligningens skyld har jeg lagt med det obligatoriske fjelldukbildet. Som du ser av bildet under så er ikke dette heller en spesielt stor sekk, men takket være de fornuftige ytterlommene så den indre lomma fri til det man måtte ønske å ha med seg. Demperpumpa får nemlig plass i ytre lomme og det med litt margin. Det er festepunkter for verktøy og det er lommer i ytre lomme for både lappesaker, multiverktøy og eventuelle ekstra slanger. Det er faktisk overraskende god plass i den lille sekken.

Hvis man i tillegg kjøper med seg ekstralommen til å feste på skulderremmene så har man tilgang på telefonen veldig enkelt også. En liten detalj på mobillommen er at den også har en liten nettingpose på utsiden. Så her får man faktisk plass til en liten sjokoladebit om det trengs. Etter litt testing så fikk jeg lurt med meg alt på lista over og mesteparten hadde fornuftige plasser. Jeg skulle ønske at sekken hadde tilgang til blæra fra en annen retning enn igjennom hovedrommet, men den store nettingen oppi gjør det faktisk overkommelig.

Én kommentar til “USWE Airborne 9L”

Legg inn en kommentar