USWE Airborne 9L

Airborne 9LDrikkesekkReklameUSWEOppbevaringProdukttester

USWE Airborne produseres i flere varianter, men denne testen omhandler Airborne 9L. Sekken kommer enkelt innpakket i en plastpose. Som tidligere synes jeg dette er fornuftig nok da sekken skal tåle en del uansett. USWE produserer sekker tiltenkt forskjellige bruksområder og har en serie spesielt tiltenkt syklister. Sekken er testet etter prinsippene jeg har forklart tidligere i dette innlegget.

Det er viktig at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyses det om at Cycle Service Nordic AS har sendt sekken i anledning denne testen.

Passform og ventilasjon

Når man får Airborne 9L ut av posen kan den minne om en del av de andre sekkene. Forpakningen er, som skrevet, veldig enkel. I tillegg til sekken har Cycle Service Nordic AS levert med ei flyttbar lomme til sekken. Dette er ekstrautstyr som festes enkelt på sekkens stropper. Det gjør at den kan tilpasses akkurat slik man ønsker det. Sekkens vanlige utseende stopper på fremsiden, for når du snur den rundt ser du bæreselene. For de av dere som har brukt noen timer i et bøttesete bak et ratt, vil umiddelbart kjenne igjen firepunktsinnfestingen.

Og kanskje det er akkurat her USWE har hentet inspirasjonen fra. Firepunktsystemet har et feste som låses omtrent over solar plexus. Strikkavlastning i alle fire selene gjør at man kan tilpasse sekken veldig godt. Det er to hemper på hver av hofteselene som gjør det mulig for store og små personer å bruke sekken. Og ventilasjonen på selene er relativt bra.

Etter få minutters tilpassing så sitter sekken som støpt.

Rominndeling

Jeg har laget meg ei standard liste over innhold i sekken. Kort oppsummert så prøver jeg å få plass til:

 • 2 x slanger: Jeg kjører slangeløst og kan ende opp med å ikke få pumpet opp begge dekkene.
 • Lappesaker: Greit å ha om jeg har benyttet begge slangene
 • Dekkspaker: Uten disse får jeg ikke dekket av
 • Pumpe: Kjekt å ha for å få luft inn i dekket igjen
 • Girøre: Det svakeste leddet ved bakgiret. Ryker dette så må man ha et nytt et med seg
 • Girwire: Alltid kjedelig å måtte sykle i tyngste giret helt hjem
 • Multiverktøy / Leathermann: Fra småjusteringer til større reparasjoner trengs det verktøy.
 • Vindjakke / Regnjakke: Plutselig kan uværet komme over en
 • Mat / godteri: Det er godt med litt mat på turen
 • Vann: Superviktig på tur
 • Førstehjelpsutstyr: Har du vært utsatt for uhell uten førstehjelpsutstyr en gang, så gjør du det aldri igjen.
 • Kamera / GoPro: For dokumentering

Sekkens 9 liter er ikke så veldig mye, men Airborne 9 har sine fordeler med at den er produsert med en rekke rom tiltenkt nettopp syklister. USWE har tydeligvis erfaring med at pumper nødvendigvis ikke er bare 10cm lange og at markasyklister trenger mer plass til slanger og verktøy, for her er det faktisk ganske bra med rom i den lille sekken. Det er nokså vanlig at sekkene har ei midtlomme. Airborne 9 er intet unntak. Her er det tiltenkt å legge skitne ting og eventuelt små hjelmer. Her har også en lomme for elektronikk funnet plass og lommen er absolutt stor nok til en mobiltelefon.

I sekkens hovedrom er det en stor nettingpose på den delen som ikke har ryggfestene. Hvis man klarer å pakke mesteparten i denne nettingen så unngår man en del av problematikken med å fylle sekken med vann. Likevel så vil det være dumt i følge med uhell at det ikke er totalt skille mellom hovedrom og rommet til drikkesystemet.

Sekken må jo prøvepakkes og for sammenligningens skyld har jeg lagt med det obligatoriske fjelldukbildet. Som du ser av bildet under så er ikke dette heller en spesielt stor sekk, men takket være de fornuftige ytterlommene så den indre lomma fri til det man måtte ønske å ha med seg. Demperpumpa får nemlig plass i ytre lomme og det med litt margin. Det er festepunkter for verktøy og det er lommer i ytre lomme for både lappesaker, multiverktøy og eventuelle ekstra slanger. Det er faktisk overraskende god plass i den lille sekken.

Hvis man i tillegg kjøper med seg ekstralommen til å feste på skulderremmene så har man tilgang på telefonen veldig enkelt også. En liten detalj på mobillommen er at den også har en liten nettingpose på utsiden. Så her får man faktisk plass til en liten sjokoladebit om det trengs. Etter litt testing så fikk jeg lurt med meg alt på lista over og mesteparten hadde fornuftige plasser. Jeg skulle ønske at sekken hadde tilgang til blæra fra en annen retning enn igjennom hovedrommet, men den store nettingen oppi gjør det faktisk overkommelig.

Drikkesystem

Drikkesystemet er hentet fra Hydrapak. Dette ser ut til å være en gjenganger hos veldig mange av sekkprodusentene. Her har USWE spandert på seg utgaven som lar seg separere fra slangen på en enkel måte, så det å etterfylle gjør det ganske enkelt. Som tidligere skrevet, skulle jeg ønske at sekken hadde et eget rom til selve blæra slik at man ikke måtte ned i hovedrommet for å få tilgang til den. Det som gjør det hele litt enklere er at det er en stor nettingpose på den delen av hovedrommet man løfter ut (altså ikke ryggdelen). Dermed kan man få pakket mye i denne store nettinglommen og dermed få løftet alt bort fra blæra når man skal ha tilgang til den. Det er ikke en topp løsning, men den er bedre enn de løsningene hvor man har alt i samme rom.

Ytre festemuligheter

USWE Airborne på tur
USWE Airborne på tur

På utsiden av sekken finner du festemuligheter til både lys og hjelmer av diverse slag. Hvis du bruker sekken slik som jeg gjorde, så er det også muligheter for å få festet ting som avtagbare kjevebeskyttere, og eventuelt annen beskyttelse, på utsiden av sekken. Når man i tillegg kan feste lommer på bæreselene, så blir dette veldig bra.

Holdbarhet og vanntetthet

Jeg synes sekken virker godt holdbar. Jeg har brukt den i de obligatoriske søledammene og besøkt et par gjørmehull med den. Og den holder stand. Heller ikke USWE oppgir noen form for vannsøyle på sekkene sine. Ikke har de mulighet for regntrekk heller dessverre. Man kan jo alltids kjøpe et ettermarkedstrekk, men ingen laget spesielt for sekkene.

Design, synlighet og vekt

USWE Airborne kommer i Race Blue, Crazy Yellow og Carbon black. Som du kanskje allerede har skjønt er det den gule varianten som er til testing. Skulle uhellet være ute, er det viktig å bli sett og denne fargevarianten er virkelig synlig. Det skal faktisk godt gjøres å ikke se den. Det er designet inn fornuftige glidelåser som går langt rundt sekken. Dermed er det mulig å brette sekken mye opp for å få tilgang til alt man har i den. Strammesystemer rundt om gjør det i tillegg praktisk å få komprimert innholdet slik at sekken ikke slenger.

Sekken er blant de solide. Med en vekt på over 600g så er det litt å ta med seg. Bonusen er at du får en skikkelig solid sekk som sitter godt på ryggen.

Sekken i bruk

Tilpassingen av sekken er litt forskjellig fra de fleste sekkene. I og med at du har et kryss over brystet isteden for tradisjonelle bæreseler. Jeg tilpasset stroppene over skuldrene først, slik at sekken hadde riktig høyde. Så trakk jeg inn de nedre delene først slik at sekken satt stramt. Det at sekken sitter stramt er en fordel, for da holder den seg virkelig på plass. Jeg har hoppet, veltet og syklet hardt i oppoverbakker med den og sekken sitter som støpt. Fire-punkt-selen er genial. Hvis du er en av de som ikke puster med magen, kan du føle at det klemmer litt ekstra. Det behøver ikke være behagelig, men hvis du lærer deg å puste med magen så er denne sekken virkelig bra.

Faktisk så er dette den sekken (i skrivende stund) som jeg trives best med i marka. Den sitter utrolig godt og gir godt ventilasjon. Jeg har prøvd den på ritt også og der fungerer den veldig bra. En liten kompakt sekk som kan romme det man trenger på turer og på slitsomme rittdager.

Oppsummering

Passform og ventilasjon+ Sekken har et genialt firepunktssystem og dette sitter klistret
+ Bra ventilasjon selv om alle fire reimene er tykke
6/6
Rominndeling+ Denne sekken har de fleste rommene man trenger og i rett størrelse
– Eneste minuset er mangelen på ei fornuftig lomme til nøkler
7/8
Drikkesystem+ Fyllesystemet er bra
+ Du får med blære og slange når du kjøper sekken
+ Det går an å skille sekk og blære på en enkel måte for etterfylling på tur
– Drikkesystemet er dessverre ikke adskilt fra hovedrommet. Det kan gjøre det litt ekstra risikofylt å falle.
5/6
Ytre festemuligheter+ Det er fester for både helhjelm og mindre hjelmer
+ Beskyttelsesutstyret får du festet der du ikke fester hjelmen
+ Fester for lys har sekken også fått
3/3
Holdbarhet og vanntetthet+ Virker til å være bra holdbar
– Det opplyses ikke om vanntetthet eller om glidelåsene er vanntette
– Regntrekk er ikke mulig å få tak i
1/3
Design, synlighet og vekt+ Sekken har reflekterende detaljer
– Dette er en relativt tung sekk i sin gruppe
2/4
I brukJeg lar meg overraske av hvor greit den lille sekken faktisk fungerer. Jeg savner inndeling slik at ikke alt man trenger havner nederst. At blæra kan deles fra sekken gjør det enkelt å fylle opp. Sekken sitter meget godt fast til kroppen.5/5
PrisPrisen ligger noe over snittprisen for en sekk med tilsvarende volum hos en av konkurrentene.2/5
Totalscore31/40