#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Sikkerhet først

Av Christian Jensen6. april 2018

Grunnleggende teknikk Teknikk

Det er flere og flere som finner frem hjelmen når de er ute på sykkel og det synes jeg er flott og se. Samtlige burde faktisk fått på seg den når de setter rumpa si på sykkelsetet, men det er fremdeles noen som tror at uhellet ikke kan skje dem. I 2016 ble 12 personer drept på sykkel 490 ble skadet.

Satt litt på spissen så er det 500 ganger større sannsynlighet for å bli skadet på sykkel enn det er å vinne i lotto. Det er faktisk 12 ganger større sannsynlighet for å bli drept på sykkel kontra det å vinne i lotto. Likevel tipper folk på lotto fordi de tror de vinner og sykler uten hjelm fordi de tror det ikke kommer til å skje dem.

Nødvendig sikkerhetsutstyr i marka
Nødvendig sikkerhetsutstyr i marka

I byen og på veien er det en type utfordringer. Her er det stort sett annen trafikk som utgjør faremomentene, mens i marka er det mye annet som kan skje. Her er det røtter, steiner, klatte stier og personlige feil som er de største årsakene. Og personlige feil er nok ganske fremtredende her. Vår vurdering av hvordan saker og ting utarter seg på vei opp eller ned en skogsti.

Selv sykler jeg sjelden med knebeskyttere og albubeskyttere. Når jeg skal være litt over kanten modig, så tar jeg på meg litt ekstra. Hjelmen derimot er alltid på.

Skal du ut og sykle sti så anbefaler… nei vent litt… jeg FORLANGER at du sykler med hjelm.

Jeg anbefaler at du tar på deg hansker, for steiner og røtter er det første hendene dine finner på vei over styret. I tillegg ber jeg deg vurdere knebeskyttere. Albuene har jeg faktisk aldri vært borti med noe. Mulig det kommer an på kjørestilen, men knærne og leggene har fått seg et par steinrøyser.

God tur!

 

 

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar