#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Osprey Viper 9

Av Christian Jensen27. april 2018

Reklame

Drikkesekk Osprey Sekk Viper 9 Oppbevaring Produkttester

Drikkesystem

Drikkesystemet er brukt flere av sekkprodusenter og fungerer veldig bra. Hydrapak har en bra løsning for fylling av vann og det som Bergans manglet i sin sekk har Osprey løst på en praktisk måte ved hjelp av en langsgående glidelås. Selve blæra er også en del større på denne sekken og dermed er det en ypperlig sekk for litt lengre turer.

Selve vannslangen holdes på plass av en liten magnet på selen. Den er faktisk utrolig praktisk når man blir vant med å finne magneten.

Ytre festemuligheter

Osprey Viper 9 er en liten sekk. Den har veldig begrenset med festemuligheter. Man finner en festemekanisme for hjelmer på sekken. Denne har en løsning kalt Lidlock™. I bunn og grunn er dette en større gummibelagt profil som man trer igjennom hjelmens ventilasjonshuller.

På fremsiden av sekken finner man en genial magnet som holder drikkesystemets munnventil. Osprey selv advarer mot at denne magneten kan forstyrre kompasset. Dette er nødvendigvis ikke så farlig, men man må være klar over det. Personlig bruker jeg kompass ofte og da må jeg huske på enda en ting når jeg går der og peiler meg inn på kurs.

På venstre sele finner man i tillegg en lomme for småting. Denne er ikke så stor at du får lurt nedi et kamera eller en telefon, men en energibar og to får definitivt plass der.

Holdbarhet og vanntetthet

Sekken virker solid og velfungerende. Den har nøye gjennomtenkte detaljer og sømmer på de rette områdene. Noe av sekken virker til å være av tettere vevd stoff, men Osprey oppgir ingenting som tyder på at sekken er vanntett. Glidelåsene er heller ikke av den vanntette typen. Det følger dessverre ikke med regntrekk, men det er mulig å kjøpe ett utenom. Osprey har et bredt utvalg av forskjellige trekk så man finner et som passer.

Design, synlighet og vekt

Viper 9 er mulig å få i signalfarger i tillegg til at det er en del refleksdetaljer. Sekken er godt synlig og med ei vekt på beskjedne  550 gram er det en god sekk å ha med seg på tur. Sømmene er plassert på fornuftige områder slik at sekken ikke samler for mye vann rundt om. Glidelåsen som ligger over nakken for å ivareta drikkesystemet var litt nærgående i begynnelsen, men god tilpassing av sekken gjorde at dette problemet forsvant.

Sekken i bruk

Osprey Viper 9
Osprey Viper 9

Jeg har benyttet Osprey Viper 9 en periode både på asfalt og i marka. I begynnelsen var det litt vanskelig å finne en god plassering av sekken på ryggen. Glidelåsen som skjuler drikkesystemet la seg opp i nakken og var en smule ubehagelig. Når jeg slakket opp sekken litt, ble den så løs at den danset på ryggen. Etter litt finjustering ble det veldig bra.

Jeg opplever sekken som en god tursekk. Den har de rette funksjonene på de rette plassene. Forlommen er dessverre litt liten til alt av verktøy, så her må hovedrommet tas i bruk. Dette gjelder typisk for sykkelpumpe. Jeg er ikke så veldig glad i å åpne hovedrommet for å ta inn og ut skitne ting, så for meg er det et lite minus.

Sekken har to skikkelige bæreseler med god ventilasjon, men bryst- og hoftebelte er derimot veldig tynne. De gir ikke noe problem med lufting, men de er så tynne at de gnager. Jeg har prøvd å plassere sekken på en god måte for å unngå dette, men har ikke funnet en skikkelig god plassering enda.

Drikkesystemet på sekken er utmerket. Selv om det ikke er noen hurtiglåser på blæra, så er det enkelt å få hele blæra med drikkeslange ut av sekken. Det egne rommet som sekken har til blæra gjør at du enkelt kan lukke opp og løfte hele systemet ut. Dermed er rensing, fylling og ikke minst etterfylling av blære på tur veldig enkelt. En relativt stiv sekk sørger også for at du får blæra på plass igjen etter å ha fylt den. Det er nemlig ikke alltid like lett når sekken er fylt opp av utstyr og en full blære skal lures inn.

Jeg måtte jo innom de obligatoriske søledammene og gjørmehullene for å sjekke at sekken holder mål. Jeg klarte å grise den godt ut, men ingen tegn til innvendig fukt var å se. Så sekken holder unna for en del, men det opplyses ingenting om vanntetthet på selve sekken. Regntrekk følger heller ikke med.

Legg inn en kommentar