#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Bergans Fløyen

Av Christian Jensen16. april 2018

Reklame

Bergans Drikkesekk Fløyen Sekk Oppbevaring Produkttester

Drikkesystem

Bergans Fløyen feste av drikkeslange
Bergans Fløyen feste av drikkeslange

Bergans valg av drikkesystem virker i første omgang ganske bra. Det er HydraPak som er benyttet i sekken. En finurlig glidelåsaktig løsning øverst på drikkeposen gjør det mulig å fylle opp med vann uten spesielt mye søl, men av gammel vane så napper jeg av slangen nederst ved drikkeposen og tar med meg posen for å fylle vann. Når jeg åpner opp posen og begynner fyllinga står vannspruten ut slangefestet. Og dette er dessverre slik drikkesystemet ser ut til å fungere. Det er heller ikke mulig å få slangens drikkemunnstykke igjennom sekkens gjennomføring på en enkel måte. Dermed er man låst til å fylle drikkeposen mens sekken henger på slep og dette er ikke spesielt smart når man eksempelvis skal ned i en bekk og etterfylle. I dialog med Bergans får jeg avklart at sekken i 2019 vil få hurtigkobling på blæra slik at det blir enklere å få fylt den.

Selve munnstykket er også riktig bra. Man skal være veldig uheldig for å utilsiktet trykke på det slik at det begynner å lekke. På middels lange turer og turer med god tilgjengelighet på vann er 1,5 liter nok, men skal man på lengre turer bør man gjerne ha mer enn det. Når rommet ikke er adskilt fra hovedrommet, så er det den veien blæra vokser når man fyller på vann og med en liten sekk blir det fort liten plass. Det at blæra også må ut av sekken for fylling gjør det hele enda mer komplisert på lengre turer. For er sekken din pakket må du ut med en del for å komme til blæra og spesielt når du skal få lurt ei full blære nedi sekken igjen.

Ytre festemuligheter

På sekkens ytterside finner man et stort snøre med et par kroker på. Har man med seg en jakke eller eksempelvis beskyttelsesutstyr kan det nok ligge trygt her. Det er ikke flust med oppbevaring på utsiden, men på sekkens bærestropper finner man to store poser som er ekspanderbare med en glidelås. Her er det god plass til energibarer og kanskje små kamera.

Ellers er det ikke stort med rom. Ingen dedikerte fester til hjelmer eller baklys. Derimot har sekken et lite stikkrom under som man faktisk kan gripe til. Dette kan muligens brukes til fuktig tøy eller lignende.

Holdbarhet og vanntetthet

Sekken er laget i gode holdbare materialer og er lett vannavstøtende (Bergans opplyser om at vannsøylen er minst 1500mm). De testene jeg har gjort viser at sekken fint kan brukes med litt sølesprut og griseri. Ligger noe tett inntil sekkens yttervegger kan det bli fuktig. Det var ikke så farlig at regnjakken ble litt våt, men det hadde vært veldig dumt om mobiltelefonen ble liggende fuktig. Glidelåsene er av typen YKK RC5. Det er en god glidelås, men heller ikke denne er vanntett. Derfor er det smart å enten finne et passende regntrekk eller pakke i sekker.

Design, synlighet og vekt

Designet er glatt og enkelt. Alle løse stropper lar seg feste fint opp og ingenting henger og slenger. Sekken henger flott på og refleksdetaljer her og der gjør at man blir sett. Sekken fås kun i to nøytrale farger. Herremodellen har en sort (kalt Solid Charcoal) og en blå (Dark Steel Blue), mens damemodellen har en mørk lilla (Viola) og en lysere blå (Fjord). Vekten på herremodellen lander på 460g, mens damemodellen kommer på 400g.

Sekken i bruk

Bergans Fløyen på tur
Bergans Fløyen på tur

Jeg fylte opp sekken med det utvalget jeg har listet opp over. Sekken ble sånn passe pakket og den relativt stive bakplaten sørger for at sekken sitter godt på ryggen. Ventilering i sekkens stropper og rygg gjør at den lufter godt og man blir ikke nevneverdig fuktig på ryggen.

En spesiell strikkløsning på sidene gjør at sekken har seks forankringer mot kroppen. To øverst og to nederst i skulderstroppene slik vanlige sekker har, men i tillegg er det da to strikker som går ut litt lengre opp på sekken. Denne innfestingen er laget på samme punktet som hoftestroppen og dermed får man en veldig tett og fin sekk. Dette gjør at sekken sitter merkverdig godt på kroppen.

Jeg var redd for at de tynne stroppene over bryst og hofte skulle gnage, men disse sitter veldig fint og er passe elastiske.

Etter noen hundre meter oppdaget jeg at setepinnen ikke var festet skikkelig og måtte noe ufrivillig stoppe for å finne frem multiverktøyet og allerede nå hadde det lille tunge multiverktøyet jobbet seg lagt ned i sekken. Så for meg er det et minus at sekken ikke har flere rom slik at det er mulig å holde styr på innholdet.

Jeg benyttet sjansen til å prøve et par sølete områder og sekken holder godt unna. Bergans skriver ingenting om vanntetthet og glidelåsene er ikke av den vanntette typen, men noe vann tåler den. Det følger dessverre ikke med regntrekk slik at man kan være føre var.

Legg inn en kommentar