#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

TF2 Smøremidler

Av Christian Jensen23. mars 2018

Reklame

Olje TF2 Weldtite Produkttester Service og vedlikehold

I bruk

Nå vet du litt om smøremidlene, men hvordan oppleves de på sykkelen? Jeg har tatt de fire flaskene ut på prøveturer.

Dry lubricant og Wet lubricant
Dry lubricant og Wet lubricant

TF2 Plus

TF2 Plus skal kunne brukes i tørt vær og lett regn. I tillegg har oljen teflon overflatebeskytter. Det er typisk olje for finværsdager og da måtte jeg vente ganske lenge før dagen kom, men kom gjorde den. Det er ikke spesielt varmt, men tørt og fint i været. På forhånd har jeg vasket kjede med litt kjederens slik at det ikke ligger for mye rusk igjen fra tidligere oljer og myrturer.

Den tørre oljen er enkel å ha med å gjøre. Man legger på et tynt lag og fordeler denne fint utover kjedet. Jeg velger å la sykkelen stå litt etterpå slik at oljen skal få tid til å sette seg skikkelig.

Turen begynner uten at det merkes noe spesielt. Det er ikke noen spesielle lyder eller markante endringer på tidligere oljer og slik varer det turen ut. Det vil si, jeg kom meg faktisk hele runden i marka uten alt for mye rusk og rask i kjedet. Det er ikke objektivt dokumentert at det er store forskjeller på denne oljen kontra andre, men jeg er fornøyd med resultatet.

TF2 Extreme

TF2 Extreme skal kunne brukes i mye regn og kulde. Det tok ikke lange tiden før forholdene var der og sykkelen ble preppet for bruk. Oljen er av den våte typen og den forblir på kjedet. En av utfordringene mine er at jeg ofte besøker en del grisete områder selv om det er vått i været. Og grisete det skal jeg love deg at det ble. Sand og møkk fester seg til kjedet selv om det er vått og gjørmete, men etter et par søledammer ble det sånn passe levelig igjen. Det jeg merker er at Extreme sitter igjen på kjedet en stund, men etter 15 kilometer i tilnærmet gjørmebad er det ikke mye igjen på kjedet.

Jeg skal gi den en sjanse til senere, men førsteinntrykket i våt mark var sånn midt-på-treet. På snø er den derimot riktig så standhaftig. Jeg har kjørt på det meste av snø (fra -22oC til +3oC) og oljen henger seg fast. Ingen ulyder her og i våt snø så holder den turen ut. Andre oljer har gitt tapt og blir skrapet av kjedet når det har vært mye kramsnø som har kommet seg over kjedet. TF2 Extreme har derfor blitt brukt en del i forbindelse med vinterens trening.

All weather lubricant og Dry Wax
All weather lubricant og Dry Wax

TF2 Performance

TF2 Performance skal kunne brukes til de fleste formål. Det er en våt olje med teflon overflatebeskytter. Det at oljen er en såkalt multiolje er jeg i utgangspunktet skeptisk til. Den skal sitte godt samtidig som den skal tåle tørre forhold. Det at den er våt gjør at den i utgangspunktet er mer egnet for litt fuktige forhold. De fineste dagene vil mest sannsynligvis oljen tilslutt tiltrekke seg støv.

Det tok litt tid, men jeg fikk kommet meg ut og prøvd denne også. I snø og slaps holder den seg på plass, men ikke så bra som TF2 Extreme. I gjørmebad, så holder den seg også på plass. Heller ikke her så bra som TF2 Extreme. Den kommer dessverre til kort på veldig tørre områder. Her fylles kjedet med støv og sand.

Kort oppsummert så er TF2 Performance en akseptabel olje om du bare skal kjøpe en. I utgangspunktet er det vanskelig å ha olje som er dekkende for alle miljøer, men i store deler av Norge så er været varierende vått. Vær oppmerksom på at denne oljen vil fungere bra på de fleste forhold, bortsett fra langvarig tørke og knusktørt underlag.

TF2 Ultra

TF2 Ultra er flytende selv om navnet sier noe annet. Når oljen har kommet seg inn i vanskelige områder og fått festet seg litt så tørker den og lager ei slitesterk hinne på eksempelvis kjedet ditt. Teflonen i oljen sørger for lite friksjon og den tørre overflaten sørger for at smuss ikke henger seg på. Den skal i tillegg klare seg i skikkelig sølevær og det har jeg selvfølgelig prøvd. Og TF2 Ultra er faktisk så standhaftig hat den overgår TF2 Extreme i de testene jeg har kjørt. I tillegg har jeg prøvd den i temperaturer nær 0OC og her fungerer den også overraskende bra.

Oppsummering

Jeg har ikke prøvd de forskjellige oljene over tid og har derfor ganske lite objektivt grunnlag til de forskjellige produktene. Jeg kommer til å prøve oljene utover året og komme med en fyldig oppsummering mot slutten av sesongen. Førsteinntrykket er at TF2 har en fin serie med oljer og skal du prøve ut nye ting så er TF2 sin forpakning med fire små flasker fin å starte med.

Én kommentar til “TF2 Smøremidler”

Legg inn en kommentar