Full bremseservice

AvidBremserSkivebremserTrailX0Service og vedlikehold

Sammenstilling

Komplette bremsedeler

Komplette bremsedeler

Som en avslutning på jobben var det å få tredd igjennom bremseslanger og montert disse på plass. Jeg bruker som tidligere skrevet Jagwire-slanger og disse har egne typer koblinger. Jobben går uansett ut på å koble på plass kaliperen for så å legge på plass slangen der man ønsker den. Til slutt kuttes den i riktig lenge før den skal termineres og monteres på bremsehendelen. Husk for all del gummipakningen som skal på bremseslangen før du monterer den fast i hendelen.

Så blir det en jobb med fylling og lufting av bremser.

Oppsummering

Det har ikke vært en lett jobb, men overkommelig er den absolutt. Mulig jeg hadde unngått spesialutstyr hvis jeg hadde tenkt litt mer på forhånd, men det var bra jeg disponerte trykkluft slik at det var mulig å få stemplene ut. Mye av delene byttes i denne servicen, så bremsene bør være så godt som nye når man er ferdige med jobben. Eneste er om man har skrapt opp selve husene på noe vis.

Er du fingernem og lysten på å utforske hvordan bremsene er bygget opp, så er det bare å ta fatt på jobben. Det kommer til å ta en kveld og to første gangen, men neste gang kommer det til å gå betraktelig fortere.