Dag 2 Oppdal – Dombås

DombåsDovreDovrefjellDrivdalenGudbrandsdalenHjerkinnNakamuraOppdalSykkelSykkelturEkspedisjoner

Introduksjon

Faktaboks
Beregnet Faktisk
Kilometer 123km 79km
Høydemeter 1699m 762m
Tidsforbruk 7,5t 8t
Startpunkt Oppdal Oppdal
Sluttpunkt Vågå Dombås

Dag to starter på Oppdal. Det ble plutselige endringer i planene her. Det hadde gått noen ras oppi fjellene på veien jeg skulle på. Valget falt på Divdalen isteden. Dette er kanskje den mest utsatte delen av turen hvor jeg forventer en del trafikk. Her tenker jeg å ta de fleste avstikkerne jeg finner på veien for å forhindre trafikken minst mulig. Når jeg omsider kommer meg opp til Hjerkinn er planen å holde grusvegene på høyre og venstre side av hovedveien så mye som mulig. Vel nede ved Dombås er planen å legge over fjellene mot Vågå.

Oppsummering av dagen

Etter ei natt på Skifer Hotell var humøret på topp. Den første hindringen kom da jeg skulle velge pilgrimsleden oppover Drivdalen. Jeg møtte helt tilfeldig et par på vei ned leden og de kunne fortelle om et par små ras og viste meg noen bilder. Jeg bestemte meg for å ta Drivdalen langs E6. Det viste seg å gå riktig så bra. Få biler på veien og de som kom bakfra var stort sett høflige. En rekke korte gangstier og sideveier gjorde behovet for E6 minimalt.

Stort sett gikk Drivdalen bra, men da jeg passerte Kongsvoll åpnet slusene seg igjen. I tillegg viste vindmålerne over fjellet 14m/s.

Det gikk ganske bra selv om det regnet. Jeg fant ly i pausene og fikk trampet føttene varme og gode, men ved Dovregubbens Hall måtte jeg gi tapt for et «Verdens beste Rømmevafler»-skilt. Det gjorde godt med en varm pause.

Utenfor tok været seg opp og det ble i tillegg kaldere. Den siste delen av Dovrefjell ble kald og seig.

På vei ned mot Dombås ble det litt varmere, men tanken på en fjellovergang til ble litt for mye. Jeg valgte å avslutte dagen på Dombås og sjekke inn på hotell igjen. Kanskje ikke optimalt for teltplanene mine, men det får våge seg.