Forsikre sykkel i 2017

Codan ForsikringDnBFalckGjensidigeIFKomplett forsikringNemiRema ForsikringSparebank1StorebrandSykkelregisterTide ForsikringTroll ForsikringTrygVardiaForsikring

Oppsummering

Når det gjelder sykkelen til 10 000kr, så er det IF sin Innbo Super som kommer høyest ut på listen. Det er mange gode alternativer hos de fleste aktørene. Det er tett i toppskiktet og hele 6 forsikringer fortjener 9 av 10 poeng. Det som skiller IF Innbo Super fra de andre innboforsikringene er at IF, i tillegg til å ha tilpassede vilkår for sykkel i den prisklassen, har ulykkesforsikring. Det er også verdt å nevne Vardia, Storebrand og Rema Forsikring. Disse har utmerket restverdi på gjenstanden etter 7 år (90%). Jeg vurderer det slik at IF sin ulykkesforsikring har større verdi enn restverdien har, men alt i alt 6 veldig gode kandidater.

Når det gjelder sykkelen til 40 000kr, så er valget litt mer komplisert hvis man begrenser seg til innboforsikringer. Nok en gang er det IF sin Innbo Super som ligger øverst på lista, men denne gangen sammen med Frende Innbo og Gjensidige Innbo Pluss. De får alle tre 7 poeng. Det som skiller de tre er ulykke og dekningsgrad. IF har maks 20 000kr utbetalt ved tyveri utenfor egen bolig, mens Frende har mulighet for opp til 50 000kr slik som Gjensidige. Frende og Gjensidige har derimot ikke ulykkesforsikring. Denne gangen veier ikke ulykkesforsikringen like tungt siden den er begrenset til 20 000kr. Dermed er det 3 nokså likeverdige alternativer her.

Når man kommer opp i såvidt store beløp for en sykkel, er det verdt å merke seg at de fleste aktørene på markedet har begrensninger. Hvor mye forsikringssummen ender opp på har mye å si. Det er også enkelte selskap som ikke skiller på om sykkelen står i bod eller utenfor butikken. Derfor kan det være en fordel å ta en titt på sykkelforsikringer og verdigjenstandsforsikringer.

For en sykkel til en verdi av 10 000kr er det muligens ikke verdt å tegne slik forsikring, men det er en aktør som skiller seg ut og det er Gjensidige. De har Verdigjenstand Standard og Verdigjenstand Pluss. Begge to har akseptable premier og god dekning. Det er heller ikke verdiavskrivning. De oppnår begge 9 poeng og trekket kommer av manglende ulykke på standardutgaven og litt dyr forsikringspremie på plussutgaven. Tryg havner tett opptil med sin Tryg Sykkel, men får trekk for dyr forsikringspremie.

Sykkelen til 40 000kr er derimot mer aktuell å forsikre. Gjensidige Verdigjenstand Pluss og IF Sykkel er de to som ender på 9 poeng. Her er det full dekning både for tyverier og ulykke. Forsikringspremien er noe høy og sørger derfor for trekket hos de begge.

Litt utenfor det opprinnelige definerte området til artikkelen dukket det opp el-sykkelforsikring, mens de fleste forsikringsselskaper tar forbehold om skader på motor og batterier alene, presenterer Tide Forsikring to svært gode alternativer for el-sykkel. Standard og Premium-forsikringene er svært gode til en riktig hyggelig pris. Hovedforskjellen er at premiumutgaven gir deg uhellsforsikring og veihjelp ved eksempelvis punktering og skader.

Konklusjon

De beste forsikringene du kan velge er i skrivende stund:

Innbo (Sykkel 10 000kr) IF Innbo Super

9 / 10

Innbo (Sykkel 40 000kr) IF Innbo Super

7 / 10

Frende Innbo
Gjensidige Innbo Pluss
Spesial (Sykkel 10 000kr) Gjensidige Verdigjenstand Standard

9 / 10

Gjensidige Verdigjenstand Pluss
Spesial (Sykkel 40 000kr) Gjensidige Verdigjenstand Pluss

9 / 10

IF Sykkel
Spesial (El-sykkel) Tide Forsikring El-Sykkel Premium

9 / 10

Korrigeringer mottatt fra selskapene
Dato Korrigering
14.08.2017 IF’s Sykkelforsikring hadde feil og disse er nå korrigert. Karakter endret fra 5/10 til 9/10 og kommentarer oppdatert som følger av dette.
15.08.2017 Komplett sin forsikring var ikke korrekt gjengitt. Etter endring går karakterene ned til henholdsvis 7 / 10 og 1 / 10 for syklene 10 000kr / 40 000kr