#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Snøsykling med lys

Av Christian Jensen5. januar 2017

Lykt Snø Stisykkel Sykkel Sykkellys Ulvåshytta Orkdal

Dypsnø og sykling i mørket
Dypsnø og sykling i mørket

Det er faktisk skikkelig artig å sykle i løs snø. Oppover kan det være ufremkommelig, men hvis du finner deg en sti eller vei opp som er hardtrampet og en vei nedover som ikke er det, blir det en flott tur. Jeg hadde min første tur dette året i mørket med rundt 30cm nysnø. Jeg syklet oppover til Ulvåshytta i håpet om at skiløypene ikke var kjørt opp enda, men det var de.

For det første blir skifolket, forståelig nok, sure om man sykler med smale hjul og ødelegger nypreparerte løyper. For det andre, er det ganske så ufremkommelig på slikt føre om vinteren. Derfor fant jeg alle de små stiene jeg vet om fra Ulvåshytta og nedover mot sentrum igjen. Riktig så artig var det.

Det anbefales virkelig å prøve. Man må ha en sti som har en 2-3% helling minst. Da får man litt fart og kommer igang igjen relativt lett hvis man faller av. Snøen demper forøvrig ymse fall, så ikke er det alt for vondt heller.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: