#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Drivverket tørker om vinteren

Av Christian Jensen10. januar 2017

Drivverk Olje Smøre Smøremiddel Vinter Teknisk

Uttørket drivverk
Uttørket drivverk

Viste du at drivverket på sykkelen tørker ut om vinteren? Det er somregel derfor sykkelen knirker og bærer seg oftere på vinterstid enn om sommeren. Om vinteren kastes snø og slaps opp i girsystemet for så å falle av igjen. På sin vei rundt sammen med kjedet slipes nærmest fettet og oljen av drivverket. Har du i tillegg lager som ikke er helt gode, kommer det slaps inn og vasker ut fettet.

Det er ikke en myte at vinteren sliter ekstra på sykkelen, men du kan forhindre mye slitasjen ved å stelle sykkelen oftere. Her følger derfor et par gode tips for deg som har lyst å sykle om vinteren.

  1. Når du kommer frem etter en sykkeltur, så sørg for å banke av mest mulig av snøen
  2. Hvis du har med deg en liten kost (eksempelvis oppvaskbørste) kan du koste bort snøen som har kommet i drivverket. Det er gammelt salt og slaps som sliter mest.
  3. Smør sykkelen ofte om vinteren, jeg pleier å børste av den og smøre den etter hver tur
  4. Knirker det mye når du tråkker, kan det være fettet i kranken som vaskes ut, dette bør du fikse fort for å unngå å ødelegge kranklageret.
  5. Kan du sette sykkelen innendørs, så får sykkelen tint seg mellom øktene

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Drivverket tørker om vinteren”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: