Et anderledes 2016

GrønlandOppsummeringSkiSykkelTurAnnet

Det er ikke til å legge skjul på at 2016 ble et noe annerledes år. Jeg har alltid sett på meg selv som en sykkelperson, men av en eller annen grunn valgte jeg å melde meg på en tur over Grønlandsisen. Det angrer jeg ikke et sekund på at jeg gjorde.

I februar var jeg sammen med gjengen som gikk over isen for andre gang. Vi la avgårde i områdene rundt Finse for å teste vinterformen. Normalt i mars-april pleier jeg å kaste meg på sykkelen og tråkke avgårde. Isteden trakk jeg rundt på pulk og dekk. Ikke med sykkel, men med ski og staver. I Mai, når de fleste har begynt å glede seg til sol og varme, satte jeg meg på et fly i retning Grønlands vestkyst. Hele Mai brukte vi på å krysse Grønland.

Nå når jeg sitter og ser tilbake på turen, så gleder jeg meg faktisk til snøen fester seg og får skikkelig tak. Jeg er fremdeles ingen skiløper, men å gå på ski får jeg til. Falle også, for den saks skyld.

Flott utsikt over Gjevilvatnet

Flott utsikt over Gjevilvatnet

Det ble noen turer på føttene også i 2016. Ja også på sykkelen da. Rett etter Grønlandsturen kom sommeren. Familien flyttet inn i nytt hus og det var mye å henge fingrene i. Faktisk så mye at det ble lite sykling da. Det var ikke før høsten kom at sykkelen og skoene ble funnet frem igjen. Det ble ikke mer enn knappe 500km, men jeg har egentlig sluttet å måle turene mine i kilometer. Det er turene og øyeblikkene som teller og de ble det mange av. Hvis jeg sper på med gåturene i tillegg nå, så runder jeg 600km. Kanskje ikke allverdens det heller, men oppkjøringa og selve turen over Grønland utgjør 1080km.

Jeg kan ikke annet enn å konkludere med at jeg har vært ute i vær og vind dette året, selv om jeg gjerne skulle ha syklet enda litt mer. Det får bli det store målet for 2017 det da. Sykle litt mer :)

To fete stisykler

To fete stisykler