Lomtjønna

AunetLomtjønnaOrkangerSkogsstiStiSykkelSykkelturTerrengTurOrkdal
Grillhytte

Grillhytte

Noen ganger havner man på ukjente stier. Noen ganger er det en total miss og andre ganger finner du noe fint. Sist tur ble en slik tur. Jeg var først oppe på Rasmusrommet og var på farten ned herfra igjen. På vegen tenkte jeg at turen ble litt kort, så jeg tok en av de vanlige stiene til høyre. Der kravlet den oppover et lite stykke før jeg kom til det vante veiskillet der jeg alltid har tatt til venstre. Denne gangen bestemte jeg meg da for å ta til høyre.

Det er kanskje litt vanskelig å ta denne vegen bare med å lese høyre/venstre-forklaringer, men utgangspunktet er da den parkeringsplassen rett ved den garden på Espa som det står fugler i. Herfra er det skiltet veg til Rasmusrommet. Etter noen hundre meter så går det av en sti til venstre. Følger du denne så kommer du til ei hytte som heter Aunet. Rett bakom Aunet så er det en veg som leder ut mot hovedfartsvegen innover marka.

Lomtjønna

Lomtjønna

Her valgte jeg da denne gangen og sykle til høyre istedenfor venstre. Skogsvegen blir litt smalere og til slutt går den over til å bli sti. Godt opptråkket slynger den seg oppover. Den har en rekke gamle oppmerkinger og kan være tidvis vanskelig å finne, men gammelt tråkk synes godt. Så kommer man da omsider opp på ei stor myr. Her holder man til venstre om man har bommet på stien og en dukker da opp på Lomtjønna. Det er Evjen skole som har vedlikeholdt området. Det ser veldig fint ut her. Det er et stille og fredelig område og det hekker litt fugl her så vær varsom. Det er en veletablert bålplass for de som har med seg litt mat. Det ser også ut til å være greit å bade i tjønna.

Definitivt verdt en tur opp hit.