#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Rokollen

Av Christian Jensen15. april 2012

Orkanger Rokollen Tur Utsikt Orkdal

Orkanger
Orkanger

Jeg skrev tidligere i år at jeg ville utforske vestsiden av Orkdalen. Det er fremdeles en del snø rundt om, så turen gikk til fots denne gangen. Jeg kjørte til en gård som heter Reitan og herfra gikk jeg opp til et utsiktspunkt som heter Rokollen. Turen opp var bratt (18% i snitt den første 1,6km). Det blir et perfekt sykkelterreng når bare snøen bestemmer seg for å slippe helt. Etter hvert flater det ut litt, men det er fremdeles stigning. Turen endte på et fantastisk utsiktspunkt over Orkanger sett fra nord. Selv havnebassenget med industritomtene ser fine ut fra Rokollen. Litt lengre borte kan man se småbåthavna og vannspeilet. Det er en tur på ca 5km tur-retur, som jeg virkelig anbefaler.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: