#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Grussykkel

Av Christian Jensen23. mars 2012

Grus Sunn Travis Sykkel Sykkel

Vinterbygget
Vinterbygget

Jeg har kanskje ikke valgt det optimale når jeg skulle bygge meg ny sykkel. Det hele begynte med at noen stjal syklene mine i fjor. Jeg tenkte at jeg sikkert kunne holde ut til våren og heller kjøpe ny sykkel da, men så feil kan man ta. Det gikk en liten måned med fint vær også kom sykkellystene veltende. Så jeg banet meg veg opp på loftet etter gamle deler. Fant det meste bortsett fra hjulsett, ramme og noen smådeler. ChainReactionCycles.com var så sympatiske å ha salg akkurat den helga, så det endte opp med at jeg brukte minimalt med penger for å få meg en ny sykkel.

Med min flaks så kom den første snøen to dager før delene. Så det ble vinterbygging på meg. Det var først nå i mars at jeg fikk anledning til å prøve sykkelen for første gang. Ramma er ei billig Sunn Travis ramme. Den virker til å være solid og god, men flekser litt i krankområdet. Det meste av drivverk er Shimano XT og SLX. Bremsene er et par med renoverte Shimano XT. Hjulsettet var det tilbud på og det passet godt siden jeg hadde et ekstra par med RubberQueen UST 2.2 liggende på loftet. Resultatet er en passende hardtail med 110mm demping foran. RubberQueen er relativt tunge, men de flyter veldig godt på våt grus og kan i tillegg sykles med lite luft siden sideveggene er harde. Alt i alt er jeg fornøyd, men det spørs hvor mye brukt den blir.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: