Ila-Byåsen-Bjørndalen-Risvollan-Lade

AsfaltByåsenDoraDragvollFossegrendaGranåsenIlaKroppanLeirfossRotvollRuteSteinåsenSykkelSykkelturTreningTrondheimTurTrondheimTurer
Trondheim rundt

Trondheim rundt

  • Lengde: 30km
  • Underlag: Asfalt
  • Høydeforskjell: 203m
  • Beskrivelse: Denne løypa går omtrent Trondheim rundt. Har ikke gitt den det navnet fordi det er et ritt i Trondheim med samme navn. Selve løypa er grei å nå for de fleste, da den går innom de fleste områdene i byen. Jeg valgte å begynne på Ila da dette er nærmest. Det er parkeringsmuligheter rundt Ila kirke. Jeg varmet opp på vei til startpunket, men det er fine muligheter for litt oppvarming i Ilaparken. Løypa begynner på rundt 25 m.o.h. Det tar ikke mange hundre metrene før klatringen begynner. Løypa går oppover Steinberget og inn på Sverresborg allé. Allerede på Rema 1000 byåsen er vi på 166 m.o.h. Herfra går det slakt oppover mot Kyvatnet, som er løypas høyeste punkt på 208 m.o.h. Dette er etter 3.4km. Løypa fortsetter så forbi Ugla og bort til Granåsenanlegget. Deretter heller det nedover mot Huseby og gjennom Kolstad. Jeg fulgte merket gangsti mot Sentrum. Rett ved Bjørndalsbrua valgte jeg å sykle over broa isteden for å følge merking mot sentrum. Så syklet jeg igjennom Tonstadkrysset og gamleveien (Fylkesvei 902) mot Kroppan og inn på Fossestuvegen. Mot Fossegrenda kommer det en liten stigning igjen. Etter dette klatrer løypa slakt opp mot Dragvoll. I krysset mellom Fossegrenda og Bratsbergveien er det en gangsti som går veldig bratt opp til Planetveien. Følg denne opp til Stubbanveien. Herfra går det ei bro over til Ada Arnfinnsens veg. Denne veien leder ut på Blakliveien. Følg denne opp til den treffer på avkjøreselen til Steintrøvegen. Velg første til venstre her (Ole Nordgårdsvei) og siden første til høyre. I rundkjøringen på enden av denne veien kan en sykle inn på skiløypa. Denne går noen hundre meter til den treffer på Loholt allé. Følg denne til en kommer ut på Jonsvannsveien. En kommer så til Øvre Jakobsli. Sykle igjennom Jakobsli til en kommer til Hørløcks veg. Et stykke ned i denne veien (etter avkjøringen til Yrkesskoleveien) kommer en til en gangsti som kommer under omkjøringsveien. Etter andre tunnel svinger en til venstre og opp langs omkjøringsveien. Veiarbeid gjør at en må følge veien inn på Ranheimsveien før en kommer inn på Thonning Owesens gate. Følg denne veien til ende og under jernbanen. Her følger en Stjørdalsveien ned og forbi E.C.Dahls. Følg så Strandveien forbi Dora og over den nye broa til Piren. Sykle så mot sentrum (under jernbanen igjen) og til høyre rett etter Politistasjonen. Deretter Fjordgata til den treffer på Sandgata, som forøvrig er løypas laveste punkt. En liten kneik opp mot Ila kirke gjenstår og løypa er over.
  • Passer til: Denne løypa er ganske lang og har bratte partier. Mesteparten av den passer for folk som vil komme i form, men litt viljestyrke må til. Det meste av turen kan tilbakelegges på gangsti og det er det jeg har valgt å gjøre også. En kan gjerne ta med seg familien på denne turen, men ikke de aller minste.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/32698192
Løypeprofil Trondheim Rundt

Løypeprofil Trondheim Rundt