#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Giant Vision 19 Fatbike 1

Av Christian Jensen18. november 2018

Reklame

Fatbike Giant Søndagsposten Vision 19 Fatbike 1 Produkttester Sykkel

For meg er det viktig at sykkelhjulet oppleves som en seriøs nettside og derfor opplyses det herved om at Intersport Gigant Orkanger har levert denne fatbiken igjennom avtalen sykkelhjulet har. Sykkelen skal testes og beskrives så objektivt som mulig og de erfaringene som blir gjort i etterkant skal fremstilles på samme måte.

Selve fatbiken har vært i omløp i flere tiår, men det er først de siste 5-6 årene at sykkelen har fått rotfeste her i Norge. Selvfølgelig er det sikkert noen der ute i vårt langstrakte land som har syklet på fatbike før den tid, men forhandlerne fikk øynene opp for sykkelen ganske sent.

Førsteinntrykket

Giant Vision 19 Fatbike 1
Giant Vision 19 Fatbike 1

Da jeg var innom og hentet sykkelen så innså jeg jo at det var en stor sak. Selv om felgene bare er 559mm i diameter (altså samme diameter som står på 26″) så er omkretsen på dekket større enn på 29″ min. Enkelt forklart så er 29″ felger ikke 29″, men 622mm og tilsvarende er 26″ felger 559mm. Hvis vi antar at tverrsnittet på dekkene er sirkler, så er høyden på dekket lik bredden. Dermed vil diameteren på en fatbike med 4.8″ dekk bli 802mm, mens en 29″ med 2.5″ dekk blir 789mm.

Denne sykkelen er laget rundt 150mm nav foran og 197mm nav bak. Denne bredden har blitt mer eller mindre standard på syklene i dag og det innebærer at det er overkommelig å bytte deler. Giant har gått for signalgrønn farge på de to minst utstyrte modellene sine. Den eneste forskjellen på de to er girsystemet og det utgjør faktisk en del tusenlapper. Skal du bare ha en enkel fatbike så er nok Giant Vision 19 Fatbike 2 vel så bra som denne utgaven.

Jeg er litt overrasket over at Giant velger blanke felger. Det er ikke noe i veien med dem og jeg tror det kan ha noe for seg når det kommer snø og is på dem for den glatte overflaten kommer mest sannsynlig ikke til å suge til seg så mye snø som en matt overflate. Ellers er sykkelen utrustet med komplett NX-gruppe, noe som faktisk er noe uvanlig. Som regel så er det en kombinasjon av fabrikater for å gjøre sykkelen billigere. Lillebroren Vision 19 Fatbike 2 er et klassisk eksempel på dette.

Bremsene er det Shimano som står for. Den veldig enkle modellen MT315 er det som står på, men noen ganger er ofte det enkleste det beste. Jeg gleder meg til å prøve stoppekraften på denne modellen.