Sykle uten sekk

Av Christian Jensen27. juli 2014

Utstyr

Camelbak Mule
Camelbak Mule

Jeg har tidligere skrevet at jeg pakker sekken full av saker og farter avgårde. Det er alt fra slanger til drikke. I det siste har jeg likevel dristet meg til å dra avgårde uten sekken. Faktisk ligger alt bortsett fra mobilen igjen hjemme. Om kveldene når det er sånn passe varmt ute, er det greit å ta seg en tur.

Det begynte med at jeg ikke orket å pakke sekken. Så drog jeg avgårde uten. Halvveis kom jeg på at det hadde vært godt med noe å drikke. Først da kom jeg på at jeg ikke hadde drikke med meg. Likevel med litt planlegging, så kom jeg meg hjem og alt fungerte riktig så bra.

Så da har jeg gjentatt det et par ganger. Riktignok mer planlagt denne gangen. Det er jo en aldri så liten risiko, men det er mye enklere uten noe på ryggen. I tillegg lærer man seg hvordan kroppen responderer uten væskeinntak. Jeg velger å sykle relativt kort. Jeg holder meg også til en stigning og ikke flere.

Har du noen gang prøvd å farte avgårde uten sekk og drikke? Hvordan fungerte det?

Kommentarer

 • Roger Sand

  På turer som jeg vet blir lengre enn 2 timer, så har jeg med sekk. Spesielt nå som det er så tørt i marka. Frihets følelsen er større uten sekk. På hbor mange turer har mann hatt behov for alt man drar med seg? For min del så er det som regel den sjokoladeplata kun hete

  • Christian Jensen

   Christian Jensen

   Oppdaget det selv også ja. Så er det så kort vei hjem at om det blir krise så får jeg snu.

 • Morten Karlsen

  Har syklet MANGE turer i bymarka uten sekk. Sekk er klamt og ekkelt… Har måttet gå hjem noen ganger pga punktering. Veske under setet fikser egentlig den biffen. 7 dl i flaskeholderen holder stort sett inntil 3 timer for meg. Utover det fyller jeg opp fra bekker. Skal prøve ut Specialized sitt Swat-system nå, med flaskeholder, verktøy og boks for slange/co2-patroner..

  • Christian Jensen

   Christian Jensen

   Jeg har stort sett latt alt være hjemme, men på lengre turer tyr jeg til sekken.

Legg inn en kommentar