Jøldalen

Av Christian Jensen28. juni 2012

Trollheimen

I dag tok jeg første rekognoseringstur i Trollheimen. Fremdeles en del snø, men et helt fantastisk sykkelføre. Jeg begynte turen ved Granasjøen og syklet oppover Heldalsvegen. Utsikten her var strålende. På vegen sprang til og med en harepus over. Etter et par hundre høydemeter kom jeg oppover til Heldalssætrin. Herfra tar rødmerkene til Trondheim Turistforening over. Stien innover var stort sett bar, men enklete partier var jeg nødt til å hoppe av sykkelen og trille over snøen. Det blir garantert flere turer hit i sommer.

Utsikt langs Heldalsvegen
Utsikt langs Heldalsvegen

Heldalssætrin
Heldalssætrin

Løypemerker
Løypemerker

Kommentarer

 • Marius

  Er den rødmerka stien fra Heldalsveien til Jøldalshytta sykkelbar? Begge veier? Har hytte ved Resvatnet og turen derfra til Granasjøen på rødmerket sti ser fristende ut.

  • Christian Jensen

   Christian

   Jeg hadde ikke nevneverdige problemer fra Heldalsveien og inn til Jøldalsætra. Et par snøfonder som måtte gås over, men når sola får gjort sitt så blir det nok greit. Tror nok du skal slite litt opp fra Jøldalshytta til du kommer opp i dalen. Derfra og til Heldalsveien blir det nok greit. Går fint i kosetempo 5-15km/t på flatmark/bakke og 10-30km/t i de utforkjøringene som finnes.

 • Marius

  Spennende. Da er det en mulighet med tur fra min hytte ved Resvatnet til kjenninger i Nerskogen.

Legg inn en kommentar